A Piros Arany tubusokba töltött ételízesítő krém, melyet főzéshez, szendvicsek és hidegtálak díszítéséhez használnak. Csípős és csemege (csípmentes) változatban készül. Ízfokozót nem tartalmaz, ízét az édes-, erős- illetve pritaminpaprika meghatározott arányú keverékének köszönheti.
A termék alapanyaga 100 %-ban hazai termesztésű, kizárólag hazai nemesítésű paprika fajtákból áll. Csakis a legkiválóbb minőségű, kézzel csipkedett fűszerpaprikából készülnek; erre a zöldes árnyalattól mentes, tiszt…
A Kecskeméti baracklekvár a méltán „hírös” kecskeméti barackfajtákból készül. (Magyar Kajszi, Pannónia, Bíbor kajszi, Bergeron). Előállításának helye elsősorban a Duna-Tisza köze. Készítési ideje: a gyümölcs érésének hetei, elsősorban július hónap.
A termék előállítása
Alapanyag: 100 g termék előállításához kb. 130 g gyümölcs szükséges. A hagyományos eljárásnak megfelelően készül. A teljesen érett gyümölcsöt forró vízben kell megmosni, hogy könnyebb legyen a héját eltávolítani. A hámozás ké…
Világszerte tendencia, amely Magyarországon is egyre inkább teret hódít, hogy a fogyasztók olyan termékeket részesítenek előnyben, amelyek megjelenésüket tekintve is természetesebbek. Ez azt jelenti, hogy a vevő látni akarja mit vesz meg, mit eszik meg. Ennek az elvárásnak felel meg az Erős Pista és annak csemege változata, az Édes Anna, mely termékeket az 1990-es évek óta gyártja és forgalmazza az Univer. A Piros Aranyhoz képest annyi a különbség, hogy itt durvára darált paprikáról van szó.
A te…
Házi jellegű kenyér Morzsoltkával
Más elnevezések: morzsoltkával készült, házi jellegű kenyér, kovász maggal készült, házi jellegű kenyér
Változatok: kerek, tetején keresztben vágott vagy hosszúkás, vekni alakú
Általános besorolás: búzalisztből készült kenyér
Különleges egyedi jellemzők: aromás, étvágygerjesztő ízű, hosszú ideig mintegy 7 napig fogyasztható búzakenyér. Kiemelkedő jellemzőit készítésmódjának köszönheti: a hosszabb kovászérésre visszavezethetően az aromák kialakulása teljesebb, az öre…
A második legkedveltebb paprika készítmény a piacon. Különlegessége, hogy durvára darált paprikát tartalmaz, így a termék íze mellett annak esztétikai értéke is szerepet kap. Az Erős Pista kizárólag erős fűszerpaprikát tartalmaz.
A termék (M 235) Magyar kajszi vagy más néven Kecskeméti Magyar Kajszibarackból készült.
Származása: magyar származású fajtakör, amely elsősorban a Duna-TIsza közén terjedt el, de az egész országban megtalálható.
Hazai elterjedése: áru-gyümölcsösökben 45,4%, üzemi gyümölcsösökben 43,8%
Érési ideje: július második és harmadik harmadában érik, szedését rendszerint július első hetében meg lehet kezdeni.
Termőképessége: általában rendszeresen és bőven terem. Korán termőre fordul, nagy terméshozamokra k…
Családi vállalkozás, 13 ha Katonatelep tanyavilágában. A kívülről hagyományőrző, de belülről korszerű, higiénikus feldolgozóban tavasztól őszig kecsketej feldolgozás zajlik, ezalatt a sajtgyártás melléktermékeként képződő savóban áztatott darán szépen gyarapodnak a mangalicák, és mire az anyakecskék ősz végére elapasztanak, a sertések is vágáséretté növekednek. Ekkor a sajtkonyha kolbászfeldolgozóvá minősül át.
A sajtok fűszerezése mindig friss fokhagymával, apróra vágott zöldfűszerekkel történik…
Méhészetük 1936 óta megszakítás nélkül, immár negyedik generációs vándor méhészetként termeli a mézet és a méhészeti termékeket Kecskeméten és környékén.
Gazdaságuk elsősorban sajtgyártással foglalkozik. Természetes körülmények között az év nagy részében legelőn tartott kecskék és tehenek tejét dolgozzák fel, több mint tíz év alatt kialakult receptúrájuk és sajtkészítési eljárásuk alapján, mely az egyediségét is adja. Kecskesajtjaik félkemény, akár grillezhető sajtok, melyek különböző fűszerezéssel kaphatóak (borsos, oregánós, fokhagymás, mákos, diós, stb.),valamint kis mennyiségben több hónapos, akár éves érlelésű sajtot is tudnak kínálni az ére…