Újabb megyei elismerés
Feltöltötte: Adminisztrátor, 2023. február. 10. 09:02

„A kecskeméti piarista kulturális örökség három évszázada” megnevezésű helyi érték a  Bács-Kiskun Megyei Értéktár  2022. szeptember 26-i döntése nyomán méltán került be a megyei értékek közé. A piaristák több évszázados nyomot hagytak az oktatás területén, diákjai a közösség szolgálatát szem előtt tartva őrizték és vitték tovább a piarista szellemiséget.

A Kecskemét City Balett elismerésével immár a táncművészet is gazdagítja helyi értékeink sorát
Feltöltötte: Adminisztrátor, 2022. december. 8. 14:56

A Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság 2022. november 22-i ülésén döntött a Kecskemét City Balett helyi értéktárba történő felvételéről.

A Kecskemét City Balett a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház önálló táncszínházi tagozataként működik. „Előadásaikban ötvöződnek a klasszikus balett és a modern tánc jellegzetességei”. A társulat munkássága, elért eredményei méltán kerültek be településeink értékei közé.

A javaslat teljes tartalma megtekinthető az értékek menüpontban.


Újabb kecskeméti érték került be a megyei értéktárba
Feltöltötte: Adminisztrátor, 2022. április. 11. 08:33

A Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság 2021. szeptemberében emelte be Máday Norbert 1848-49-es gyűjteményét a helyi értéktárba.

A gyűjtemény legnagyobb és legértékesebb részét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékei alkotják. A kollekció 30 éves gyűjtőmunka eredményeként jött létre, számos dísz- és szolgálati fegyvert, huszártarsolyt, festményt, valamint egyéb tárgyi emléket tartalmaz.

A Bács-Kiskun Megyei Értéktár a gyűjteményt megyei szinten is kiemelt értéknek ismerte el és 2022 februárjában beemelte a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba.